Hoppa till huvudinnehåll

Vi älskar Södra Dalarna

Vi är den enda banken som har vårt huvudkontor i södra Dalarna. Här finns vi, ingen annanstans. Varenda krona som sparas hos oss stannar kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet. Pengarna används till hus som byggs, företag som startas och växer här.

 

Årligen ger vi tillbaka drygt 2 Mkr till initiativ i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Det kan gälla kultur, idrott, föreningar, samhälle, näringsliv eller annat som bidrar till ett levande samhälle.

 

Varje dag bidrar vi till att södra Dalarna växer och utvecklas. Varmt välkommen till oss!

Vårt bidrag till bygden skapar möjligheter i hela samhället och gör det till en ännu bättre plats att leva och verka i. När det går bra för bygden går det också bra för banken och då blir det ännu mer pengar över att investera i lokal utveckling. Och så fortsätter bankens, stiftelsens och bygdens kretslopp att bidra till en positiv utveckling. Med ett ord kallas detta Sparbanksidén, en idé som är lika bra idag som när den kom till södra Dalarna 1837, när Södra Dalarnas Sparbank grundades.

Vi älskar drömmar och nya idéer!

Södra Dalarnas Sparbank drivs inte av enskilda vinstintressen. Målet är att skapa möjligheter för människor och företag att utvecklas. Dels som kunder i banken. Dels genom att en del av bankens vinst används för att stödja idéer och verksamheter som gör vår bygd ännu bättre att bo och verka i 🧡