Hoppa till huvudinnehåll

Skog och lantbruk

Södra Dalarnas Sparbank vill vara den naturliga bankkontakten för Södra Dalarnas skogs- och lantbrukare. Vår starka lokala förankring ger oss bättre möjligheter att utveckla våra tjänster och relationer med våra lantbrukskunder. Som egen självständig sparbank har vi samtidigt kortare beslutsvägar, vilket ger dig som kund en snabbare service. Vår närvaro i landsbygden innebär att vi som arbetar med rådgivning till lantbrukare finns bland våra kunder – nära dig.

Här får du råd som kan göra skötseln av ditt skogs- eller lantbruk enklare. Här kan du också läsa mer om olika lösningar för att betala, få betalt eller kanske behöver investera i din verksamhet.

Välkommen att kontakta oss 0225-358 00 så berättar vi hur vi kan hjälpa dig som är skogs- och lantbrukare.

 

Hållbara investeringar

För oss ska hållbara investeringar bidra till en hållbar utveckling samt främja exempelvis biologisk mångfald och levande ekosystem. Planerar du för solceller, halmpanna, fosforfällor eller något annat? Välkommen att prata med oss.

confident and happy farmer in her tractor

Skog- och lantbrukslån

Ska ni köpa en skogsfastighet eller skaffa en ny lantbruksfastighet? Du kan få hjälp med allt från att finansiera gården och köpa nya traktorer, till att söka EU-stöd. Vi erbjuder bottenlån, avbetalning och leasing, samt ger specialistråd.

Skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med skogskonto, skogslikvidkonto och skogsskadekonto får du både en jämnare inkomst och hjälp att fördela beskattningen.

Sparande

Hållbarhet i ditt sparande kan handla om att ha en buffert, spara regelbundet men också om vilken typ av sparande du väljer. Förutom att spara på ett vanligt konto kan du även spara i fonder. 

Aktuellt

Skogsbarometern och Lantbruksbarometern

Senaste rapporten: Lantbruksbarometern våren 2023

Tack vare högre avräkningspriser och krisstöd upplever lantbrukarna bättre lönsamhet än för ett år sedan. Trots detta uppger historiskt få lantbrukare att de vill investera i djurstallar vilket kan få allvarliga konsekvenser för livsmedelsstrategin.

Webbinarium - Hur påverkas skogsägandet av världsläget?

Se webbinariet i efterhand via länken nedan.

Nyhetsbrev

Månadsbrev Skog och lantbruk

En sammanfattande rapport över marknads- och prisutvecklingen inom skogs- och lantbrukssektorn samt en analys över det makroekonomiska läget.

Läs senaste nyhetsbrevsbrevet

I vårt nyhetsbrev får du tips och råd som kan inspirera dig i ditt företagande.

Tips och inspiration