Hoppa till textinnehållet

Lär dig mer om aktier - gör bättre affärer

Business people looking at chart on a laptop.

Sugen på att handla med aktier? Vi hjälper dig få koll på området! I vår aktieutbildning Aktieskolan får du svar på vanliga frågor om aktier - oavsett vilken nivå du är på. Du kan även göra quiz för att testa dina kunskaper. I nättidningen Aktiellt får du analyser och tips om bra aktier. Få din pengar att växa!

Lär dig mer om aktier

Nyss börjat med aktier

Har du nyss börjat med aktier eller är på gång att börja aktiespara? I Aktieskolans första del får du information om hur aktiemarknaden fungerar och för- och nackdelarna med aktier som sparform. Du får även veta mer om hur en dag på börsen ser ut, samt vilka typer av aktiekonton som finns och passar just dina behov.

Viss vana av aktier

Har du viss erfarenhet av att handla med aktier men vill lära dig mer? I Aktieskolans andra del får du veta mer om hur värdet på en aktie bestäms och vilka parametrar som påverkar priset. Du lär dig även skapa en god riskspridning i din aktieportfölj och får tips om hur du själv kan avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Van aktieplacerare

Har du hållit på länge med aktier? I Aktieskolans tredje del får du en fördjupning kring hur du kan minimera riskerna i ditt aktiesparande. Du får även information om olika verktyg som du kan använda för att prognostisera en akties förväntade kursutveckling baserat på dess historiska rörelsemönster. 

Ny att handla med aktier eller van aktiesparare?

I vår aktieskola kan du lära dig allt från vad en aktie är och vad du bör tänka på när du handlar, till hur en analys kan genomföras och hur bolag klassificeras. Du får även verktyg du som investerare behöver för att kunna bilda dig en uppfattning huruvida om en aktie är köpvärd eller inte.

Kom igång!

Öppna aktiedepå och börja spara i aktier

Sugen på att börja spara i aktier? Är du kund hos oss och har mindre än 100 000 kronor i totalt sparande? Då betalar du från 0 kronor i courtage!  För att börja spara behöver du en depå/värdepapperstjänst. En sådan öppnar du enkelt i internetbanken eller appen . 

Öppna aktiedepå (internetbanken)

Aktier tips och analyser i Aktiellt

Vilka är de bästa aktierna och bolagen just nu? I Aktiellt får du heta aktietips! Ta del av våra aktiefavoriter inom respektive sektor, bolag som har en positiv kurstrend, kursraketer, bolag med högst vinsttillväxt, högutdelande aktier, köprekommendationer och mycket mer!

Aktierekommendationer i Aktiellt (swedbank-aktiellt.se)

Köpa och sälja aktier

Handla aktier som kund